وظیفه عضو ناظر
- پنجشنبه, ۲۲ مهر ۱۳۹۵، ۰۲:۲۳ ب.ظ
- ۰ نظر
وظیفه عضو ناظر - مواد ۴۲۷ و ۴۴۳ و مواد بعدى قانون تجارت
عضو ناظر همانطورى که از نام او پیدا مىباشد کسى است که بهوسیله دادگاه تعیین مىشود و بر اعمال و اقدامات مدیر تصفیّه نظارت دارد و یا به بیان دیگرى کلیه اعمال و یا موارد متعددى از آنکه مربوط به امر تصفیه مىباشد زیر نظر او انجام مىشود که مهمترین آنها به شرح زیر مىباشد.
۱. هرگاه مدیر تصفیه تقاضاى مهر و موم تجارتخانه و انبار و مغازه و صندوق و اسناد و دفاتر و نوشتهها و اسباب و لوازم و اثاثیه تجارتخانه و منزل تاجر را از عضو ناظر بخواهد اجازه انجام این امور را به او خواهد داد.
۲. فروش اموال ضایع شدنى و یا اموالى که اگر به فروش نرسد دچار کسر قیمت مىشود و بهکار انداختن سرمایه تاجر ورشکسته و نیز اشیائى که نگهدارى آنها فایدهاى ندارد یا اجازه عضو ناظر وسیله مدیر تصفیه انجام مىگیرد.
۳. در صورتىکه تاجر براى معاش خود و خانوادهاش وسیله دیگرى نداشته باشد و درخواست نفقه نماید تعیین مقدار نفقه براى تصویب دادگاه وسیله عضو ناظر پیشنهاد مىگردد.
۴. در صورتىکه تاجر ورشکسته براى بستن دفاتر بهوسیله مدیر تصفیه احضار شود و ظرف ۴۸ ساعت حاضر نشود بستن دفاتر با حضور عضو ناظر انجام مىگردد.
۵. عضو ناظر در خصوص تنظیم صورت اموال و دارائى تاجر و چگونگى ورشکستگی، هرگونه تحقیقى را که لازم بداند مىتواند انجام دهد و از مستخدمین تجارتخانه و شاگرد و هر فرد دیگرى مىتواند توضیحات لازم را بخواهد و مراتب را صورتجلسه نماید.
۶. وصول مطالبات تاجر ورشکسته بهوسیله مدیر تصفیه با نظارت عضو ناظر انجام مىشود. (ماده ۴۵۷)
۷. اثاثیه و مالالتجاره ورشکسته با اجازه دادستان و نظارت عضو ناظر بهوسیله مدیر تصفیّه بهفروش مىرسد.
۸. تشخیص طلب طلبکاران در محل و ساعت و روزى که عضو ناظر تعیین مىنماید انجام مىشود.
۹. در صورتىکه طلب مسلم شد و مورد قبول قرار گرفت وسیله ناظر باید تائید شود
۱۰. در صورتىکه راجع به وصول طلب اختلافى حاصل شود عضو ناظر مىتواند گزارش تهیه و موضوع را به دادگاه ارجاع نماید در اینصورت دادگاه باید به این امر رسیدگى نماید.
۱۱. مجمع عمومى طلبکاران براى بستن قرارداد ارفاقى در محل و ساعت و روزى که عضو ناظر تعیین مىنماید باید تشکیل شود.
۱۲. در صورتىکه اوضاع و احوالى ایجاب نماید از دفاتر تاجر رفع توقیف بهعمل آید. اقدامات لازم تحت نظر عضو ناظر انحام مىشود.
۱۳. علاوه بر موارد فوق اقدامات دیگرى در قانون تجارت پیشبینى گردیده و براى عضو ناظر تکالیفى مقرر گردیده که در موارد لزوم باید انجام دهد.
در خاتمه این بحث مىتوان گفت وظایف مدیر تصفیه و عضو ناظر در موارد مزبور با یکدیگر مرتبط مىباشد و اصولاً جدا و مستقل از هم نمىباشد.
۱۴. گزارش وضعیت تاجر ورشکسته وسیله مدیر تصفیه تهیه و به اطلاع طلبکاران مىرسد و سپس امضاء و به عضو ناظر ارائه مىگردد و عضو ناظر کلیه مذاکرات و تصمیمات را صورتجلسه مىنماید
https://telegram.me/lawyer1982
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
http://eslamabasian.blog.ir
- ۹۵/۰۷/۲۲