نظامهای دادرسی کیفری
- يكشنبه, ۷ شهریور ۱۳۹۵، ۰۵:۵۹ ب.ظ
- ۰ نظر
ایین دادرسی کیفری👇👇👇
♦️نظام هاے مختلف دادرسے در آیین دادرسی کیفری
✍عبارتند از:
🌀1-نظام اتهامے 2- نظام تفتیشے 3- نظام مختلط
🔆1-نظام اتهامے:
✍قدیمے ترین شیوه ی دادرسے ڪیفرےو رسیدگے به دعاوی و شکایات است ڪه از لحاظ تاریخے در خاور نزدیک مثل سومر، بابل، روم و یونان قدیم و در فرانسه به ویژه در قرن نهم میلادی و در حال حاضر نیز با تغییرات و تحولاتے در ڪشورهای آمریڪای شمالے، ڪانادا، انگلستان و بسیارے از مستعمرات سابق بریتانیای ڪبیر اعمال مے شده و می شود. در مقررات قانون دادگاههای عمومے و انقلاب مصوب 15/4/73 نیز برخے از ویژگے های نظام اتهامے به چشم مے خورد.
♻️ویژگے های نظام مزبور:
💠الف) ضرورت طرح شکایت از سوی شاکے:
🌀در این نظام به ویژه در گذشته هاے بسیار دور به لحاظ عدم تفڪیڪ نظم و منافع عمومے از منافع فردی و خصوصے تعقیب متهم فقط در صورت طرح شڪایت زیان دیده از جرم و مراجعه او به قاضے امڪان پذیر بوده در صورت فقدان شڪایت قاضے حق دخالت در منازعات را نداشته است بنابراین نقش قربانے و زیان دیده از جرم در تعقیب بزه ڪاران و همین طور جبران خسارت بسیار روشن بوده است.
💠ب) شفاهے بودن رسیدگے:
🌀با توجه به محرومیت اغلب مردم جامعه از نعمت سواد و ڪتابت دادرسے ڪلاً به صورت شفاهے ادعا از سوی شاڪے و دفاع حضوری و شفاهے متهم صورت مے پذیرفت.
✅ج) علنے بودن محاڪمه:
✍امڪان حضور داوطلبانه به تماشاچیان در جلسه دادرسے به طوری ڪه در شریعت مقدسه اسلام قاضے بایستے در موضع نمایان و وسیع قرار گیرد تا دسترسے به او آسان باشد و وجود حاجب یا دربان را هنگام رسیدگے فقه اسلامے مڪروه دانسته است همه ی این امور به منظور عدم تفویط حتے از صاحب حق است.
✅د) ترافعے بودن
✍به علت فقدان مرحله ی تحقیقات دادسرا و بازجویے های مقدماتے شاڪے مے بایست ڪلیه ادله ی خود را علیه متهم تا جلسه ی دادرسے ارائه ڪند به طورے ڪه متهم در جلسه ی رسیدگے از ڪلیه ی اتهامات و ادله ی مثبته ی آن آگاه مے شد و سپس از بحث و گفتگو در رابطه با اتهام وارده و دفاع متهم و پایان تحقیقات از سوی دادگاه قاضے ڪه در حُڪم حَڪم محسوب مے شد با در نظر گرفتن ادله طرفین مبادرت به صدور حڪم می نمود.
✅پ) رعایت تساوے بین اصحاب دعوی:
📝قاضے از هر نظر مے بایست رعایت تساوی و عدالت را بین اصحاب دعوی مراعات نماید در حقوق اسلامے ڪه از نظام اتهامے پیروی ڪرده حتے از نظر نگاه کردن به طرفین مدعے ومدعا علیه رعایت تساوی را بنواید تا چه رسد به گوش فرا دادن به سخنان ایشان و جواب ڪلام آنها این امور از نظر اسلام به ویژه فقه امامیه از واجبات است. https://telegram.me/lawyer1982
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
http://eslamabasian.blog.ir
- ۹۵/۰۶/۰۷