مدیر تصفیه
- دوشنبه, ۱۹ مهر ۱۳۹۵، ۰۴:۱۸ ب.ظ
- ۰ نظر
برابر قانون تجارت مدیر تصفیه به کسى مىگویند که از طرف دادگاه ضمن حکم ورشکستگى تاجر یا حداکثر تا ۵ روز پس از صدور حکم ورشکستگى تعیین مىگردد و براى حفظ و نگهدارى و رسیدگى به امور مالى ورشکسته اعم از مثبت و منفى و نیز فروش آنها و پرداخت طلب کسانى که از تاجر ورشکسته طلبکار هستند. اقدامات لازم را انجام مىدهد که به چند مورد از وظایف او اشاره مىشود.
۱. چون پس از صدور حکم ورشکستگى تاجر از مداخله در اموال خود ممنوع مىگردد به این جهت کلیه اختیارات و حقوق مالى ورشکسته در خصوص تأدیه دیون تاجر به مدیر تصفیه که قائم مقام تاجر است تفویض مىگردد.
۲. چون مدیر تصفیه قائم مقام تاجر ورشکسته مىباشد از تاریخ صدور حکم ورشکستگى هرکس هرگونه ادعائى درباره اموال منقول یا غیرمنقول او داشته باشد باید بر مدیر تصفیّه اقامه نماید یعنى به جاى تاجر ـ مدیر تصفیه جوابگو و طرف دعوى مىباشد.
۳. مدیر تصفیه مىتواند بر علیه کسانى که با تاجر طرف معامله بودهاند با قائم مقام قانونى آنها در صورتىکه براى فرار از دین و اضرار به طلبکاران اقداماتى انجام دادهاند اقامه دعوى نماید.
۴. در صورتىکه براساس طرح دعوى دادگاه حکم فسخ معامله را صادر نماید پس از قطعیت حکم مال موضوع دعوى وسیله محکوم باید به مدیر تصفیه تسلیم گردد.
۵. مدیر تصفیه وضعیت تاجر ورشکسته را از لحاظ کمیت و کیفیت اموال و تعداد طلبکاران تهیه و به اطلاع طلبکاران مىرساند و سپس امضاء نموده به عضو ناظر جهت اقدامات بعدى گزارش مىنماید زیرا علت این امر این است که پس از آنکه دادگاه حکم ورشکستگى تاجر را صادر نمود علاوه بر مدیر تصفیه یک نفر دیگر را بهعنوان عضو ناظر تعیین مىنماید که بر چگونگى اداره امور ورشکستگى تاجر نظارت داشته تا جریان رسیدگى به امور تاجر ورشکسته به سرعت پىگیرى و انجام شود
۶. هرگاه بین مدیر تصفیه و طلبکاران تاجر و یا اشخاص ثالث درباره رسیدگى به امر تصفیه اختلافى حاصل شود که رسیدگى به آن در صلاحیّت دادگاه باشد گزارش و دلایل و مدارک رسیدگى به آنها باید وسیله عضو ناظر تهیه و به دادگاه ارائه گردد.
https://telegram.me/lawyer1982
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
http://eslamabasian.blog.ir
- ۹۵/۰۷/۱۹